Naar inhoud

Digital Project Manager

Mathilde, Frankrijk

Mathilde, een echte duizendpoot, is na een bachelor literatuurwetenschap en het behalen van een master in communicatie bij Groupe Hamelin terecht gekomen. Haar job? Ze is Digital Project Manager. Wat is haar visie als digital project manager, en wat is haar dagelijks werk?

DIGITAL PROJECT MANAGER?

Digital addict 

Mijn doel is om samen met het Digital Marketing Team de online aanwezigheid van Groupe  Hamelin en het merk Oxford te ontwikkelen. Hiervoor gebruiken we veel verschillende platforms zoals websites, sociale media, influencers en e-mailmarketing. Ik neem deel aan de ontwikkeling van de digitale strategie, ik ontwerp de inhoud van de verschillende websites, ik implementeer de operationele strategie en ik evalueer de acties die worden uitgevoerd. Dit alles doe ik samen met externe aanbieders en teams binnen de eigen organisatie.

Communicatie is het sleutelwoord! 

Het is moeilijk om mijn visie in één zin samen te vatten. De definitie van de functie van een digital projectmanager verschilt per bedrijf. Als ik mijn functie zou moeten samenvatten, zou ik zeggen “sturen, coördineren, inzetten en evalueren”. Zoals elke functie in projectmanagement is er enerzijds het methodische aspect van mijn werk, maar het is ook belangrijk om goed met de teams te communiceren. Binnen de groep heb ik ook de taak om de teams van de Europese vestigingen te begeleiden en te ondersteunen bij de implementatie van hun digitale projecten.

VEELZIJDIGHEID & NIEUWSGIERIGHEID

Nieuwsgierigheid is geen slechte eigenschap

De essentiële kwaliteit? Nieuwsgierigheid. Natuurlijk moet je georganiseerd zijn, goede sociale vaardigheden hebben als het gaat om het coördineren van de teams, over redactionele vaardigheden beschikken en een beetje creatief zijn. Maar nieuwsgierigheid is echt essentieel: je moet op zoek naar de laatste internet- en marketingtrends. De digitale wereld is voortdurend in ontwikkeling en ik moet op de hoogte blijven van het nieuws op dit gebied. Ik ben geen nerd, maar ik moet wel de inhoudelijke kennis hebben om te kunnen werken met de verschillende zakelijke partners, zoals ontwikkelaars, data-analisten, SEO-experts, enzovoort.

Werkzaamheden verdeeld in projecten

Ik heb geen typische dag! Maar ik heb wel wat kleine routines: Ik volg sociale media en de e-reputatie van het bedrijf, ik hou de cijfers van de marketingcampagnes in de gaten, enz., maar mijn taken hangen ook af van de projecten: SEO, content creatie, community management, implementatie van customer relationship management tools, training van medewerkers, statistische analyse en ga zo maar door. Er is geen tijd om je te vervelen!

MATHILDE’S ADVIES

Wees nieuwsgierig! Het volgen van digitale trends alleen is niet genoeg… Reik verder dan je vakgebied en probeer de wereld en de diversiteit om je heen te begrijpen. Alles verandert in de digitale wereld, constant en snel. Rust niet op je lauweren en sta klaar om je overtuigingen in vraag te stellen.