Naar inhoud
Hamelin-Group

Groupe Hamelin

Groupe Hamelin is een Frans familiebedrijf en marktleider op het gebied van kantoor- en schoolbenodigdheden. Onze producten bieden ondersteuning aan miljoenen schoolkinderen, studenten en professionals over de hele wereld tijdens het leren, studeren, beheren van projecten en in het dagelijks leven. Wij geloven dat educatie en goed georganiseerd zijn van belang is voor alle leeftijden en het is ons doel klanten de allerbeste middelen ter beschikking te stellen om zich te ontwikkelen en succesvol te zijn.

3.000
werknemers in 20 landen
140+
landen gebruiken Hamelin producten
600
miljoen Euro omzet
Als eerste
producent van notitieproducten gecertificeerd met het EU Ecolabel

Onze activiteiten

Notitieproducten

Het is onze missie onze gebruikers te voorzien van de beste middelen om te leren, studeren en hun projecten en dromen te verwezenlijken.

Als Europees leider in de markt van notitieproducten, vooral met het merk Oxford, heeft Groupe Hamelin altijd het tegemoet komen aan de behoeften van de klant en innovatie als uitgangspunt genomen: de uitvinding van de schoolagenda, het premium papier Optik Paper®, de International serie voor Managers, het Infinium notitieboek met scheurvaste omslag, de SCRIBZEE® App voor het digitaal beheren van aantekeningen, het connected notitieboek, easybook® en nog veel meer.

We maken onze notitieboeken, schriften, schrijfblokken en agenda’s door heel Europa in vijf hyper moderne productiefaciliteiten, waarbij de focus ligt op kwaliteit, voortdurende optimalisatie en verminderen van milieubelasting tijdens het productie proces. Groupe Hamelin is de enige producent van notitieproducten die voldoet aan de milieu-eisen van het EU Ecolabel.

Archiveringsproducten

Het organiseren, veiligstellen en presenteren van documenten wordt vaak gezien als een lastige stressvolle taak. Het is onze wens klanten te voorzien van middelen waarmee het archiveren een motiverende en bevrijdende activiteit wordt.

Het is onze prioriteit goed inzicht te hebben in de behoeften van onze gebruikers. Mede door de hieruit volgende produktontwikkeling zijn we in staat een van de meest uitgebreide assortimenten op de markt aan te bieden waaronder oplossingen voor een breed scala aan archiveringsvraagstukken.

Innovatie heeft onze voortdurende aandacht en onze teams zijn altijd op zoek naar eenvoudige, intuïtieve oplossingen die het leven voor gebruikers gemakkelijker maken: Class’Up ringbanden, Eaz’in showtassen, sorteermappen, speciale ordners en nog veel meer.

Verlichting en bureau-accessoires

Met meer dan 60 jaar know-how en onderdeel van Groupe Hamelin sinds 2000, is de afdeling Verlichting en Bureau-accessoires toegespitst op het optimaliseren van de werkomstandigheden en welzijn op kantoor.
Met het voortdurend gebruik maken van advies van de instanties op het gebied van gezondheid in de werkomgeving, oogartsen en ergonomen, ontwikkelen wij verlichting en bureau-accessoires die wezenlijk bijdragen aan concentratie, welzijn en visueel comfort, alsook een betekenisvolle en meetbare toename in productiviteit.

Unilux is een merk geworden  dat is gespecialiseerd in het creëren van licht en sfeer.

Onze waarden

Wij hechten er grote waarde aan de uitdagingen van onze gebruikers, klanten, partners en werknemers te begrijpen. Het respecteren van onze gebruikers en klanten en het oplossen van hun vraagstukken vormt de kern van onze activiteit. We passen daartoe innovatieve methoden toe, zoals onder andere Design Thinking.
Onze medewerkers hebben een passie voor de kwaliteit van ons product en zijn gedreven om aan de behoeften van onze klanten te voldoen. Kwaliteit bij Hamelin is geen optie, het is een obsessie.
Wij durven de uitdagingen van de toekomst aan om innovatieve oplossingen te vinden die vaak de geldende normen in de markt opnieuw definiëren. Wij zijn op dit moment in het bezit van een groot aantal patenten. Wij geloven dat voldoening en het toekennen van bevoegdheden aan ieder van ons commitment en collectief succes bevordert. Onze organisatiestructuur stelt ons in staat snelle beslissingen te nemen en effectief zaken te doen.
We zijn een familiebedrijf met de mogelijkheid lange termijn doelen boven korte termijn winsten te kunnen stellen. Onze verantwoordelijkheid op milieu- en sociaal gebied maakt deel uit van al onze initiatieven en we zijn er bijvoorbeeld trots op de enige producent van notitieproducten te zijn met een EU Ecolabel.

Onze vestigingen

Groupe Hamelin à l'international

Onze geschiedenis

1864
Opgericht in 1864 in Caen door Ernest Hamelin, was Hamelin & Fils een regionaal bedrijf in de verkoop van registerboeken.
1950s
De kleinzoon van Ernest, Robert, gaf opnieuw richting aan het bedrijf en begon met het produceren van notitieproducten. Groupe Hamelin is gesitueerd in de Rue Guillame le Conquérant en om eer te doen aan zijn Normandische oorsprong produceert het bedrijf het beroemde merk Conquérant.
1980s
Groupe Hamelin werd marktleider in Frankrijk op de markt voor school en kantoor artikelen.
1982
Overname van het merk Oxford om de positie op de Europese markten te versterken.
1993
De eerste acquisitie buiten Frankrijk: Enri in Spanje.
1999
Overname van de Elba Bantex Group waarmee Groupe Hamelin eigenaar werd van archiveringsproducten.
2004
Groupe Hamelin nam het assortiment in archivering over van het Amerikaanse Avery in Europa.
2005
Overnames van het Engelse bedrijf John Dickinson en het merk Black ’n Red.
2016
Groupe Hamelin verkreeg de drievoudige certificering ISO 9001, ISO 14001 en OHSAS 18001 voor alle Europese industriële en logistieke vestigingen.
2017
Groupe Hamelin kocht Pro Office in Tjechië, Zwitserland en Duitsland.
2018
Overname van het Australische Bantex Pty Ltd.
2023
Hamelin neemt de Pelikan groep over, een bedrijf dat 185 jaar geleden werd opgericht in Hannover, Duitsland. Pelikan is een van 's werelds grootste leveranciers van school- en kantoorbenodigdheden van hoge kwaliteit. Het productassortiment omvat meer dan 12.000 artikelen, van hoogwaardige schrijfinstrumenten en schilderproducten tot notitieboeken en ordners, onder de bekende merken Pelikan en Herlitz.
Logo Hamelin