Naar inhoud

Hamelin, een verhaal van mannen en vrouwen

Wij willen dat onze medewerkers blij en trots zijn om voor Hamelin te werken.

Doelstelling ZERO!

In 2018 lanceerden we het ZERO-project om goede praktijken op het gebied van gezondheid en veiligheid op het werk te delen binnen de Hamelin Group.

Ons motto: Denk veilig, werk veilig*!

We hebben een sterk, hecht team van veiligheidsmanagers gecreëerd die elkaar helpen om dezelfde veiligheidsregels in al onze fabrieken en magazijnen te implementeren. We hebben onze 10 gouden regels, die bekend zijn bij al onze medewerkers, vastgelegd in een brochure dat aan alle nieuwkomers wordt gegeven:

10 gouden regels
Risicomanagement
Handmatige bediening
Voetgangersverkeer
Voertuigbeweging op locatie
Werkuitrusting en gevaarlijke machines
Persoonlijke beschermingsmiddelen
Seizoenspieken productiebeheer
Brand- en verbrandingsrisico's
Chemische risico's
Reizen van medewerkers
10 gouden regels

*Denk aan veiligheid, werk veilig

De mannen en vrouwen in ons bedrijf zijn ons kostbaarste bezit. Op dit gebied kunnen we trots zijn op wat we hebben bereikt om de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers te beschermen. Elk ongeval is er echter één te veel; ons doel is NUL. Dit betekent dat we niets mogen tolereren dat de veiligheid in gevaar zou kunnen brengen. Er zijn eenvoudige individuele en collectieve toezeggingen die we kunnen doen: “Als we ons werk niet veilig kunnen doen, dan doen we het niet”, “Als we zien dat iemand risico’s neemt, hebben we de macht en de plicht om ons uit te spreken en actie te ondernemen.”

Deze individuele en collectieve verplichtingen helpen de eerste pijler van veiligheid te versterken: de veiligheidscultuur van de organisatie. Tegelijkertijd moeten we de technische veiligheid blijven versterken via de gouden regels en het veiligheidsbeheersysteem als onderdeel van routinematige preventieactiviteiten (introductie, training, inspectie, veiligheidskwartier, melding van bijna-ongevallen en gevaarlijke situaties, post- onderzoek naar ongevallen, enz.).

Tanguy Prat, manager Kwaliteit, Gezondheid, Veiligheid en Milieu, Hamelin Group

Tunesië - Roze Oktober - Bescherming van de gezondheid van vrouwelijke werknemers

Bij Hamelin Tunesië organiseerden we in oktober 2022 een bewustzijnscampagne over borstkanker in samenwerking met de arbeidsgeneeskunde en de lokale gezondheidsautoriteiten. Door gratis consultaties aan te bieden en informatie te delen hopen we screening aan te moedigen en het bewustzijn te vergroten van het feit dat een gezonde levensstijl en goede gewoonten levens kunnen redden.

Hachem Mamoun Ziedi, coördinator kwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieu, Hamelin Tunesië

Verenigd Koninkrijk - Verenigd tegen kanker!

Elk jaar voert het team van Hamelin Brands UK actie om geld in te zamelen voor het Institute of Cancer Research (ICR). In 2023 heeft Philip Beer de Ride of Life-fietsuitdaging volbracht en hebben Shane Owen en Jack Hewett de Climb of Life-wandeling voltooid met een heleboel andere collega’s uit de sector. Shane (Channel Sales Manager) ging ook de uitdaging aan om de marathon van Londen te lopen, verkleed als een notitieboek. Hij voltooide de marathon in een Guinness-recordtijd van 5 uur, 19 minuten en 15 seconden, waarmee hij een NIEUW wereldrecord vestigde! We hebben ook driemaandelijkse fondsenwervingsevenementen voor medewerkers geïntroduceerd, waaronder een Easter Egg Hunt en een Bake Off, waarbij al het ingezamelde geld naar het ICR gaat!

Lauren Finbow, productmanager, Hamelin Brands UK

Spanje - Werknemers aanmoedigen om het milieu te beschermen

Medewerkers van Hamelin Brands Spanje ondernemen actie voor het milieu en verzamelen achtergelaten afval. Een team van medewerkers nam deel aan de Ultra Clean-marathon, een ploegrace waarbij joggen en afvalinzameling worden gecombineerd, in Terrassa en Barcelona (63 km). Medewerkers kajakten ook de rivier de Ter af om de rivier schoon te maken, terwijl ze een dagje plezier deelden met collega’s en familie.

Josep Buixeda, algemeen directeur Iberia, Noord- en Zuid-Amerika

Frankrijk, Hamelin, we zijn onderweg!

Sport is goed voor de gezondheid, sport brengt mensen samen en sport levert geld op om anderen te helpen. Daarom nemen onze Franse medewerkers deel aan een aantal races, waaronder Les Courants de la Liberté, ter nagedachtenis aan de bevrijding van Europa door Normandië en de RunSep om geld in te zamelen voor de strijd tegen multiple sclerose.

Eric Boutin, manager continue verbetering, Hamelin Frankrijk

Onze klimaatambitie 2050
Meer
Onze missie
Meer
Onze verantwoordelijke producten
Meer
Onze ecolabels
Meer
Onze certificeringen
Meer