Naar inhoud
Oxford Brand Power in your Hands

Oxford

Oxford geeft de toekomst voor notitieproducten opnieuw vorm

De Europese marktleider van notitieproducten, Oxford, is het merk dat de toekomst van deze branche vormgeeft. Al meer dan een eeuw worden we gedreven door topkwaliteit en innovatie en we streven ernaar papier te veranderen in intelligent papier met digitale eigenschappen, geïnspireerd op toekomstige generaties.

Wij willen mensen de vrijheid geven te schrijven, te delen en zich te ontwikkelen.
De vrijheid groot te denken en de eigen toekomst te schrijven.
OXFORD, POWER IN YOUR HANDS

Oxford heeft zich ontwikkeld tot marktleider in notitieproducten in Europa
Iedere seconde worden er wereldwijd 2 OXFORD notitieboeken verkocht.
de afstand naar de maan: als alle pagina’s van de OXFORD notitieproducten die per jaar gemaakt worden aan elkaar worden gelegd.
Het eerste merk in Europa dat, in 2016, het Europese Ecolabel toegekend kreeg voor notitieproducten.
OPTIK PAPER wordt in alle OXFORD producten gebruikt.
De meerderheid van de OXFORD producten zijn compatibel met de gratis SCRIBZEE app.

Onze waarden

Bij Oxford geloven we dat het met de hand schrijven een essentiële factor is in het leerproces en het ontwikkelen van onze capaciteiten. Om succesvol te kunnen zijn en te schrijven met autoriteit biedt Oxford haar gebruikers het beste materiaal van de hoogste kwaliteit.

Door het ontwikkelen van premium producten, allemaal voorzien van het unieke OPTIK PAPER en verrijkt met de digitale kracht van de SCRIBZEE app, maken we het met de hand schrijven revolutionair anders.

Wij geloven in de kracht van het kennen van de drijveren van onze gebruikers om de beste producten voor de toekomst te kunnen ontwerpen.

Wij geloven dat mensen vrij over de beste producten moeten kunnen beschikken en een verantwoordelijke keuze moeten kunnen maken betreffende de leefbaarheid van onze omgeving. Daarom zijn wij leider van de revolutionaire ontwikkelingen op gebied van producten van geconverteerd papier, en het eerste merk dat erkend werd met het EU Ecolabel.

Ons manifest

“Wij geloven dat schrijven veel meer is dan woorden toevertrouwen aan papier. Het is het tot leven brengen van ideeën en projecten. Daarom zal, met het omarmen van de digitale wereld, OXFORD nieuwe manieren blijven ontwikkelen om datgene wat de mens uniek maakt te optimaliseren: het handschrift.”

Oxford geeft “power in your hands”

Oxford_our notebooks
Oxford_our_products
Oxford_paper_quality
Oxford_notebook_red
Oxford_innovation_scribzee
Oxford_sustainability

Innovatie zit in onze genen

1916
Papierfabriek Laroche-Joubert maakt het haar allerbeste papier ooit, en verbind deze kwaliteit aan de naam OXFORD.
1960s
De lancering van de premium OXFORD schriften.
1962
OXFORD ontwikkelt en introduceert het idee van de schoolagenda.
1982
Groupe Hamelin neemt het merk OXFORD over, daarmee de weg banend voor nieuwe mogelijkheden.
1990
OXFORD ontwikkelt het unieke kwaliteitspapier, voor ongekende schrijfervaring, en noemt het OPTIK PAPER®.
2001
OXFORD introduceert het eerste digitale notitieproduct.
2002
OXFORD wordt het strategisch merk van de Groupe Hamelin.
2003-2004
OXFORD creëert waarde in de markt van notitieproducten door marktsegmenten in te voeren (International, Kantoor en Student segment buiten het traditionele School segment van de markt) en hiervoor innovatieve en relevante producten aan te bieden zoals het gepatenteerde Meetingbook en Organiserbook.
2007 
De lancering van Openflex, het gepatenteerde notitieboek met de ultraflexibele polypropyleen omslag.
2016
OXFORD wordt het eerste merk in Europa dat het EU Ecolabel verkrijgt voor notitieproducten.
2017
De lancering van SCRIBZEE, de app waarmee je voor altijd je notities in een cloud kunt beheren.
2018
In 2018 bedenkt en lanceert Oxford zijn nieuwe easyBook®-notebook. Een revolutionair 3-in-1 notitieboek van polypropyleen met een ultrabestendige polypro-omslag, 2 vakken met een groot vak met 3 kleppen en een geïntegreerde bladwijzer.
2020
Een idee afgeleid van Engelstalige leermethoden, Oxford FLASH 2.0-flashcards zorgen voor een revolutie in studiemethoden. Deze techniek helpt bij het onthouden en staat bekend als effectief in de wetenschappelijke wereld. Met FLASH 2.0 flashcards kunnen middelbare scholieren en studenten hun eigen vraag- en antwoordkaarten maken. Uit het hoofd leren wordt veel efficiënter en leuker met een Revisie-modus waarmee ze hun voortgang kunnen bekijken en een Quiz-modus om zichzelf te testen. Het enige wat ze hoeven te doen is hun flashcards maken en deze scannen met de SCRIBZEE®-app.