Naar inhoud

Onze missie

“Bij Hamelin zijn we er sterk van overtuigd dat onderwijs de basis is van persoonlijke en professionele ontplooiing, net zo waar als handschrift een fundamentele rol speelt bij levenslang leren. Onze missie is om de juiste omstandigheden te creëren voor individuele en collectieve vooruitgang en tegelijkertijd duurzame producten aan te bieden. ”

Eric Joan, CEO, voorzitter van de Raad van Bestuur van Hamelin Group

Onze missie is om iedereen te helpen leren, zodat ze vooruitgang kunnen boeken en hun potentieel kunnen benutten

Education_Office

Wij geloven in het belang van onderwijs, zodat iedereen de vaardigheden ontwikkelt waarmee hij zijn potentieel kan bereiken. Als grote Europese speler op het gebied van kantoorartikelen en kantoorartikelen helpen wij mensen van alle leeftijden met leren, werken, slagen en groeien, dankzij ons assortiment producten die leerprocessen vergemakkelijken.

Waarom kiezen tussen papier en digitaal?

Papier & Digital

Hoewel digitale hulpmiddelen steeds meer geïntegreerd worden in leergewoonten, blijft handschrift essentieel in het onderwijsproces. Wij zijn van mening dat digitale en handgeschreven hulpmiddelen hand in hand gaan bij het bieden van leeroplossingen met hoge toegevoegde waarde aan consumenten. Daarom veranderen we papier in slim papier, door onze producten de kracht van digitaal te geven met scribzee, onze gratis mobiele applicatie waarmee u uw aantekeningen kunt scannen, ordenen en opslaan in een veilige cloud.

Op deze manier helpen we de woorden uit de pagina te halen en ondersteunen we studenten en professionals in hun dagelijks leven.

Nee, handschrift behoort niet tot het verleden

Een kind dat schrijft en leert

Sommigen zeggen dat papier dood is, dat het schrijven van aantekeningen tijdverspilling is, vooral als we slechts één klik verwijderd zijn van een hele wereld aan informatie.

Bij Oxford zijn we ervan overtuigd dat handschrift zal blijven bestaan en deel zal blijven uitmaken van ieders leven, zoals het al meer dan 6000 jaar het geval is, omdat het een fundamentele vaardigheid is voor het leren en het verruimen van onze geest. Uit onder meer het onderzoek van Mueller Oppenheimer* blijkt dat schrijven het onthouden vergemakkelijkt.

*Onderzoekers aan de universiteiten van Princeton en Californië, Pam A. Mueller en Daniel Oppenheimer.

Onze obsessie is om producten te creëren die zijn geïnspireerd door gebruikers, ingenieus en respectvol voor onze omgeving.

Hamelin mozaïek producten

Onze ogen zijn voortdurend gericht op de eindgebruiker, wiens gewoonten en verwachtingen we proberen te begrijpen.

We proberen voortdurend onze producten aan te passen aan de veranderingen in de arbeidswereld, die diepgaande veranderingen ondergaat, met name door telewerken en aan de veranderingen in het onderwijs, waarin afstandsonderwijs, interactiviteit, groepswerk, leren via games enzovoort steeds meer worden geïntegreerd.

En niet te vergeten onze voortdurende zorg om de hulpbronnen die worden gebruikt om een product te vervaardigen te verminderen en de impact ervan op het milieu te verminderen.

We integreren onderwijs in alles wat we doen

Flashcards
Creëer nieuwe producten die bewezen methodologieën promoten

Flashcards zijn kleine vraag-en-antwoordkaarten die ideaal zijn om gemakkelijk en langdurig te onthouden. Gecombineerd met functies van de scribzee-app maken ze revisie minder stressvol en leuker.

Oxford-kraftpapier
Kinderen informeren over duurzame ontwikkeling in onze producten

Onze notitieboeken zijn dagelijkse metgezellen voor scholieren en studenten. Sommige van onze producten bevatten nuttige informatie om hen te helpen de uitdagingen van duurzame ontwikkeling te begrijpen.

Onderwijs
Het ondersteunen van onderwijsinitiatieven

Hamelin is beschermheer van de MoHo, een plek waar studenten, wetenschappers, ondernemers, kunstenaars en burgers samenkomen om samen te werken en de uitdaging aan te gaan van de ongekende transities waarmee we geconfronteerd worden. Hamelin steunt ook het MoHo4Young-programma, dat jongeren tussen 8 en 27 jaar de kans geeft om initiatieven te leiden op het gebied van onderwijs, inclusie, gezondheid, biodiversiteit, voeding, energie en het klimaat, dankzij middelen en ondersteuning.

De Groep steunt ook start-ups op het gebied van onderwijs en handschriftonderzoek.

Wij willen bijdragen aan 7 van de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties

United Nations Sustainable Development Goals
 • Mensen van alle leeftijden helpen om te leren, te werken, te slagen en zich te ontwikkelen via onze productassortimenten die het leerproces vergemakkelijken,
 • Jongere generaties informeren en opleiden over de uitdagingen van duurzame ontwikkeling.
 • Energie-efficiëntieoplossingen implementeren voor onze processen en gebouwen,
 • Het aandeel hernieuwbare energie in ons elektriciteitsverbruik vergroten.
 • Veilige werkomstandigheden garanderen,
 • Zorgen voor naleving van een interne ethische code voor eerlijke arbeidsomstandigheden,
 • ESG-criteria (Environment – Social – Governance) implementeren die jaarlijks worden gecontroleerd om duurzame economische ontwikkeling te garanderen.
 • Onze producten ecologisch ontwerpen en innovaties vinden om de CO2-uitstoot te verminderen.
 • Alternatieve kunststoffen introduceren in onze producten (bio-kunststoffen en/of gerecyclede kunststoffen),
 • Minder verpakkingen gebruiken en betere kwaliteit voor het milieu.
 • Meet de koolstofemissies van al onze activiteiten en beslissingen,
 • SBTi-certificering van onze koolstofreductiedoelstellingen in overeenstemming met de Overeenkomst van Parijs,
 • Verminder onze Co2-eq-emissies over de drie scopes heen.
 • Gebruik papier uit duurzaam beheerde bossen,
 • Voldoen aan de Europese Houtverordening tegen ontbossing en voor de traceerbaarheid van hout.

We zetten onze inspanningen voort die meer dan 20 jaar geleden zijn gestart

2003
Onze grondstoffen komen uit duurzaam beheerde bossen die niet bijdragen aan ontbossing. FSC® en PEFC certificering is een voorwaarde voor al onze papier- en kartonaankopen en we verwachten van al onze papierleveranciers dat ze dezelfde milieurichtlijnen volgen.
Tegenwoordig is 99,6% van de gecertificeerde houtvezels die worden gebruikt om ons briefpapier te maken afkomstig van bronnen die duurzaam worden beheerd of gecontroleerd tegen illegaal hout.
2008
We hebben nieuwe normen geïntroduceerd (ISO 14044) om de milieu-impact van onze producten gedurende hun hele levenscyclus te verminderen. We hebben ook een actieve rol gespeeld bij de creatie van Europa's eerste milieukeur, die de verkleining van de ecologische voetafdruk van papierproducten gedurende hun hele levenscyclus garandeert.
Tegenwoordig is 82% van de schrijfproducten met het OXFORD-milieukeurmerk gecertificeerd door het EU Eco-label.
2016
In 2016 werd OXFORD het eerste notebookmerk dat het EU Ecolabel-certificaat voor zijn producten behaalde.
Tegenwoordig is 82% van de OXFORD-notebooks, -blokken en -agenda's met het ecolabel gecertificeerd door het EU Ecolabel.
2016
Al onze locaties zijn QHSE-gecertificeerd (Quality, Health & Safety, Environment) en sommige, zoals onze Duitse fabriek, voldoen nu ook aan ISO 50 001 voor energiebeheer. Dit toont onze voortdurende inspanningen aan om de beste praktijken over te nemen die door internationale normen worden erkend.
Tegenwoordig is 85% van onze Europese vestigingen ISO 9001/14001/45001 gecertificeerd.
2021
We hebben een bedrijfsbrede aanpak gedefinieerd om de ecologische voetafdruk van al onze activiteiten te meten en een koolstofarm traject tegen 2030 uit te stippelen. Deze aanpak zal ons in staat stellen een crossfunctioneel actieplan op te stellen voor al onze bedrijven en activiteiten.
Het doel is om onze uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met 26% te verminderen, vergeleken met het niveau van 2021.
Onze klimaatambitie 2050
Meer
Onze verantwoordelijke producten
Meer
Een verhaal van mannen en vrouwen
Meer
Onze ecolabels
Meer
Onze certificeringen
Meer