Naar inhoud

Consumer Insights Manager

Agathe, Frankrijk

Op 25-jarige leeftijd, met een mastertitel in marketing op zak, is de bruisende Agathe onlangs toegetreden tot het Hamelin Campus team. Haar job? Ze is Consumer Insights Manager. Agathe is de perfecte persoon om over haar werk te praten!

"PRAAT MET GEBRUIKERS OM HUN BEHOEFTEN TE BEGRIJPEN"

Het begrijpen van gebruikers is de kern van mijn werk

Mijn doel is om de behoeften, frustraties en wensen van de eindgebruiker te begrijpen om de marketingteams te helpen bij het ontwikkelen van producten en functies (van bijvoorbeeld de SCRIBZEE® -app), die in alle opzichten aan de verwachtingen voldoen. De gebruiker staat echt centraal in onze benadering van innovatie.

Ik heb geen typische dag!

Wat ik vooral leuk vind aan mijn werk is de diversiteit van dingen die ik doe. Geen typische dag voor mij! …. maar ook dán moet ik nog steeds een aantal belangrijke stappen volgen: ik bestudeer de markt, ik verken nieuwe toepassingen en trends, ik ontmoet de gebruikers in het veld, doe marktonderzoek via verschillende enquêtemethoden en vervolgens structureer en analyseer ik alles om aanbevelingen te doen voor de aanpassing van onze producten en diensten.

"DURF VRIJ TE DENKEN EN ZET JE AANNAMES OPZIJ"

Out of the box denken!

Ik waardeer de methodische kant van mijn werk, het volgen van de belangrijke stappen… maar wat ik het leukst vind is om out of the box te denken! Het hebben van inlevingsvermogen en goed kunnen luisteren zijn essentiële kwaliteiten die je voor deze baan nodig hebt, om niet terug te vallen op veronderstellingen. Met betrekking tot vragen over de markt zijn er vooraf veel vooroordelen en meningen. De Consumer Insights Manager moet ontsnappen aan deze manier van denken, zich ontdoen van vooroordelen en zich laten leiden door de gebruikers. Soms leidt me dat naar wegen die me niet van toepassing leken of in andere gevallen niet eens had opgemerkt!

Ik hou van uitdagingen!

Omdat mijn functie nieuw is, moet alles nog vorm vinden (de werkmethoden, de tools) en het gebeurt vaak dat ik mijn werkwijze moet herzien om me aan te passen aan de behoeften van de consumenten en de teams van Hamelin. Ik test nieuwe ontwikkelingen en nieuwe manieren van werken door middel van bijvoorbeeld de implementatie van Design Thinking; om anders te leren denken en een stap te zetten naar het doorbreken van vaste patronen.

AGATHE'S ADVIES

Heb aandacht voor gebruikers en leef je in. Probeer geen meningen op te leggen en negeer vooroordelen, al is dat niet altijd de gemakkelijkste weg! Je moet soms ook een beetje gek zijn om buiten bestaande kaders te denken.