Naar inhoud

Mobile Application Development Engineer

Arnaud, Frankrijk

Arnaud is al bijna twee jaar werkzaam als Mobile Application Development Engineer bij Hamelin. Als voormalig karateka begrijpt hij wat een uitdaging betekent! Samen met de andere leden van het team streeft hij een belangrijk doel na: het voortdurend optimaliseren van de SCRIBZEE® app om de gebruikers de best mogelijke gebruikservaring te bieden. Hoe ziet het werk van een app ontwikkelaar bij Hamelin eruit?

KUNSTENAAR EN TECHNICUS

SCRIBZEE®, altijd uw notities bij de hand

Mijn rol? Ik werk aan de optimalisatie van de SCRIBZEE® app voor het iOS-platform. Mijn doel is om, samen met de rest van het team, nieuwe functies te integreren in de SCRIBZEE® -applicatie om zo tegemoet te komen aan de wensen en behoeften van de gebruikers. SCRIBZEE® is een toepassing die compatibel is met de meeste OXFORD notitieboeken, zodat handgeschreven notities kunnen worden gescand, bewaard en gedeeld. Zodra ze gescand zijn, worden notities opgeslagen in een beveiligde cloud en zijn ze altijd en overal beschikbaar.

Gebruikerservaring voor alles

Als ik mijn werk in één zin zou moeten omschrijven, zou ik waarschijnlijk zeggen “om snel en deskundig tegemoet te komen aan de behoeften van gebruikers”. Het begint allemaal met de gebruikers en de manier waarop zij de SCRIBZEE® app toepassen als basis om nieuwe functies voor te stellen, te creëren en te integreren zonder daarbij concessies te doen aan de betrouwbaarheid van de app. Dit is een langdurig proces. Het team en ik krijgen voortdurend feedback van de gebruikers, waardoor we kunnen werken aan het optimaliseren van SCRIBZEE®. Mijn belangrijkste taak is om de benodigde functies van de app voor de toekomst te voorzien en te bedenken. In zekere zin lijkt dit op het werk van een kunstenaar: als je een toepassing bedenkt begin je met niets of bijna niets en je moet alles creëren!

Puzzelen en bouwen

Geen typische dag voor mij! In mijn werk moet ik vooral ook weten hoe ik met het onverwachte om moet gaan. We hebben natuurlijk een visie op de komende functies en toepassingen die worden ontwikkeld en gerealiseerd, maar onze planning kan soms door een bug doorkruist worden. Hier begint het werk van de onderzoeker: we proberen eerst de bug te vermenigvuldigen om de bron te achterhalen en vervolgens bedenken we een oplossing. Het is net als bouwen met lego of het oplossen van een puzzel! We moeten proberen de logica achter een bepaalde situatie te begrijpen en te vinden.

NIEUWSGIERIGHEID, STRIJDLUST & TEAMGEEST

Wees nieuwsgierig!

De essentiële kwaliteit? Nieuwsgierigheid. We moeten op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen in ons vakgebied en verder kijken dan onze neus lang is. We programmeren geen code alleen maar om een code te ontwikkelen. We moeten echt proberen de context en het gebruik van die context te begrijpen om de ontwikkeling van een app te sturen. App ontwikkelaars worden vaak afgeschilderd als geeks die hun tijd doorbrengen met het coderen in een kelder, maar dit beeld is verre van waar. Het is niet voldoende om alleen naar de technische dimensie van een situatie te kijken; je moet het hele plaatje kunnen zien.

Nooit opgeven en teamwork

Mijn werk in twee woorden? Vechtlust en teamwork. Vechtlust, want je mag nooit loslaten. Als ik met een probleem wordt geconfronteerd, moet ik het oplossen. Mijn motto? Geef nooit op. Teamwork, want communicatie met de andere leden van het SCRIBZEE® -team is essentieel. Bij Hamelin wisselen we veel dingen uit, zodat we enerzijds onze ideeën kunnen bundelen, maar anderzijds ook kunnen leren van elkaars fouten. Het is net als bij teamsport: je wint of verliest samen. Hoewel we veel tijd alleen achter onze computers doorbrengen, hebben de bugs of storingen in de applicatie invloed op het hele team.

Advies van Arnaud

Wees nieuwsgierig! Probeer de logica achter de realiteit van vandaag en morgen te begrijpen. Neem een stap terug van de wereld om je heen en stel jezelf de juiste vragen. Wees proactief; er gaat niets boven het bedenken van je eigen persoonlijke projecten en het uitdagen van jezelf om in je eentje te oefenen en te blijven leren.