Naar inhoud

Quality, Health, Safety and Environmental Manager

Mariusz, Polen

Mariusz is direct na zijn afstuderen, meer dan veertien jaar geleden, bij Hamelin komen werken. Hij vertelt ons over zijn dagelijkse bezigheden als Quality, Health, Safety and Environmental Manager bij Hamelin Polen.

VERBETEREN, VOORKOMEN & BEHOUDEN

QHSE manager, wat betekent dat?

QHSE, de naam van mijn functie, klinkt als een hele mondvol. Als Quality, Health, Safety and Environmental Manager houd ik me bezig met kwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieu. Ik houd toezicht op de kwaliteitscontrole van de grondstoffen waar we mee werken en van de producten die we maken. Samen met mijn teams zorg ik ervoor dat onze producten perfect zijn en voldoen aan onze kwaliteitseisen. Bij Hamelin implementeren we methodes en tools om te zorgen voor doorlopende verbetering van onze producten en processen, terwijl we de veiligheid van onze teams waarborgen, risico’s voorkomen en zorgen voor milieubehoud.

Voor elk probleem is er een oplossing!

Mijn functie omvat het controleren van onze productieprocessen, anticiperen op mogelijke risico’s en mogelijkheden voor verbetering onderzoeken. Wanneer we zien dat de organisatie van productie of faciliteiten hapert, moeten we dit corrigeren en voorkomen dat we vervallen in oude gewoontes. Het is niet altijd eenvoudig om veranderingen te accepteren. De teams zien mij soms als de man die hun werk “onmogelijk” komt maken door nog meer inspecties en beperkingen in te voeren. Maar uiteindelijk is het mijn taak om de teams te helpen hun werk uit te voeren onder de best mogelijke omstandigheden en ik zorg er altijd voor dat we samen tot een oplossing komen.

VERANTWOORDELIJKHEID DRAGEN & ONZE TEAMS STIMULEREN

Mijn grootste succes? De drievoudige ISO-certificering

Een project waar ik erg trots op ben, is het behalen van de drievoudige ISO-certificering voor onze Poolse fabriek in 2015. We ontvingen de certificaten voor ISO 9001 (Kwaliteit), ISO 14001 (Milieu) en OHSAS 18001 (Arbo). Dit was het resultaat van een langdurig project dat in 2011 met de gehele Hamelin-organisatie werd gestart. Een ander belangrijk initiatief is “Project Zero”. Vorig jaar, in 2018, hebben we dit project opgestart om de gezondheid en veiligheid van onze werknemers en bezoekers aan onze locatie te verbeteren. Het doel? Nul werkgerelateerde ongevallen! Ik zet me elke dag in om de veiligheid van onze teams te waarborgen.

Een kwestie van verantwoordelijkheid

De essentie van mijn vak? Een grote mate van verantwoordelijkheid. Wanneer alles goed gaat, is het makkelijk om je verantwoordelijk te voelen. Maar de echte uitdaging ontstaat wanneer je obstakels op je pad tegenkomt. Ik neem altijd verantwoordelijkheid voor de genomen acties, in goede en in slechte tijden. Ik ben ook verantwoordelijk voor het werk van mijn teams en ik probeer hen altijd te stimuleren om oplossingen te vinden. Ik hoef me nooit te vervelen. Elke dag brengt iets nieuws, of het nu triomfen of uitdagingen zijn. Na veertien jaar bij Hamelin leer ik elke dag weer iets nieuws.

Mariusz's advies

Wees geduldig en verlies je doel nooit uit het oog. Soms kan de weg lang zijn, en veranderingen hebben meer dan één dag nodig, maar denk dan gewoon aan wat je wilt bereiken. Hou vol en geef het nooit op!