Naar inhoud

Supply Chain Director

Pete, Verenigd Koninkrijk

Matthew is al 13 jaar Supply Chain Director bij Hamelin United Kingdom. Matthew begon zijn carrière bij verschillende bedrijven, waaronder een fabrikant van kapitaalgoederen, een automobielbedrijf en een bouwmaterieelbedrijf. In deze functies werkte hij in verschillende disciplines, van engineering tot productie, inkoop, kwaliteit en distributie. Hij vertelt ons over zijn baan bij Hamelin.

WAT IS SUPPLY CHAIN DIRECTOR?

Het leveren van service en optimale operationele prestatie

Mijn dagelijks doel is om mijn team in staat te stellen om end-to-end dienstverlening te bieden.  Als supply chain director bij Hamelin UK is het mijn missie om een supply chain te waarborgen die de behoeften van onze stakeholders ondersteunt door het leveren van service en operationele efficiency. De grootste uitdaging waar mijn team en ik voor staan is om een evenwicht te vinden tussen de vraag van het Sales en Marketing team, de leveranciers, de fabrieken en het magazijn om uiteindelijk aan de behoeften van het bedrijf en de eisen van de klanten te kunnen voldoen.

Supply Chain gaat niet alleen over spreadsheets.

De meest essentiële eigenschap die ik nodig heb in mijn dagelijkse werk is het ‘spreken met data’. Maar het is een misvatting dat Supply Chain saai is en alleen om spreadsheets draait. De supply chain-functie brengt alle onderdelen van het bedrijf bij elkaar om het optimaal te laten presteren. Het gaat daarbij ook om de samenhang en communicatie binnen de teams van de Hamelin-groep.

Het verschil maken

Het favoriete aspect van mijn rol is het maken van een verschil voor het bedrijf en de Hamelin-groep, en ik ben altijd op zoek naar voortdurende verbetering in alles wat we doen. Ik heb geen typische dag, maar ik heb wel een aantal elementen die er altijd zijn: het managen van CSL2, de voorraad en het team. De rest van de dag bestaat dus uit het oplossen van eventuele problemen en het stimuleren van continue verbetering. Er is altijd iets nieuws om aan te werken of er zijn veranderingen om door te voeren.

HET ADVIES VAN MATT

Wees open, bouw relaties op met alle belanghebbenden en wees in staat om een pragmatische benadering van probleemoplossing en continue verbetering te hanteren.