Naar inhoud

Warehouse & Distribution Manager

Pete, Verenigd Koninkrijk

Pete is al meer dan 12 jaar werkzaam als Warehouse and Distribution Manager bij Hamelin UK. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring in de logistiek en het managen van implementatieprojecten bij verschillende bedrijven, waaronder John Lewis Partnership, Ocado en de John Dickinson Group. Hij vertelt ons meer over zijn werk.

WAT IS WAREHOUSE & DISTRIBUTION MANAGER?

Veiligheid, Efficiency en Welzijn

Mijn eindverantwoordelijkheid als Warehouse & Distribution Manager is het veilig en efficiënt runnen van het magazijn en het waarborgen van het welzijn en de ontwikkeling van mijn medewerkers, met inachtneming van de overeengekomen kosten en budgetten van het bedrijf. Ik streef ernaar om een gelukkig en gezond team te leiden met ontwikkelingsmogelijkheden die bijdragen aan de toekomstige duurzaamheid van Hamelin, terwijl ik tegelijkertijd een nauwkeurige en uitstekende service wil bieden die voldoet aan de behoeften van onze klanten. Mijn doel is ervoor te zorgen dat we organisatorische duidelijkheid hebben en dat ik uitdraag dat alles wat we doen en iedereen binnen het team van belang is voor de groei.

Vaardigheden en leiderschap

Een typische dag begint vroeg, met controles op voortgang, het analyseren van rapportages & de dagelijkse planning. Na een uurtje of zo kunnen er dingen veranderen. De dag omvat normaal gesproken vergaderingen, bezoeken aan klanten en projectplanning en -implementatie. Soms wordt gedacht dat de rollen binnen een magazijn eenvoudig zijn en dat ze geen hoge mate van betrokkenheid of vaardigheid vereisen. Feitelijk is het totaal het tegenovergestelde: onze technische systemen en het hoge opleidingsniveau dat nodig is voor het bedienen van de verschillende machines maakt dat er veel vaardigheden nodig zijn. Ik en andere teamleiders in het magazijn hebben ook geïnvesteerd in het ontwikkelen van leiderschap om ervoor te zorgen dat we het team, de afdeling en het bedrijf kunnen laten groeien.

HET VERTROUWDE OP DE PROEF STELLEN

Het belang van openstaan voor veranderingen

Mijn rol als Warehouse & Distribution Manager kan uitdagend zijn, maar zeer de moeite waard, en biedt mogelijkheden voor  continue bijscholing en progressie. De meest essentiële eigenschap die nodig is voor mijn rol is om open te staan voor veranderingen en leider te zijn. Veel van de uitdagingen komen voort uit de veranderingen die plaatsvinden in het bedrijf, onze systemen en onze klanten, dus ik moet deze veranderingen omarmen en het team leiden om hetzelfde te doen.

Werken in een steeds veranderende omgeving

De grootste uitdaging waar mijn team en ik de komende jaren (gefaseerd) voor staan, is het veranderen van ons DC van een fabriekslocatie met palletdistributie naar een DC voor rechtstreekse levering van kleine dozen aan de consument. Mijn favoriete onderdeel van mijn werk is het leiden van veranderingen in een steeds veranderende omgeving, die gedreven wordt door de behoeften van onze klanten en consumenten. Ik hou van verandering en mijn werk is voortdurend in ontwikkeling omdat er nieuwe systemen en processen nodig zijn om ons aan te passen aan de snelle omgeving waarin we werken.

HET ADVIES VAN PETE

Mijn advies is om open te staan voor verandering en bereid te zijn om veranderen, maar ook om in nauwgezet te werken, nieuwsgierig te zijn en het vertrouwde op de proef te stellen.