Naar inhoud

Linex

Eén van de meest bekende Linex producten is de legendarische Super Liniaal die zowel in het land van herkomst, Denemarken, als internationaal faam geniet. Linex is één van de marktleiders in Europa in tekenattributen geworden. Het merk Linex is synoniem met ultieme precisie. Linex voldoet aan alle ISO normen voor tekenattributen.

1923
De geschiedenis van Linex gaat terug naar 1923, toen Frede Deulund Nielsen, een Deense ingenieur, begon met de productie van scheepsrondingen. In de jaren die volgden werd het assortiment uitgebreid naar T-linialen en linialen.
1935
Linex werd als bedrijf opgericht in 1935 en de jaren na de Tweede Wereld Oorlog groeiden de verkoop en export gestaag.
1993
Linex werd door Bantex A/S overgenomen.

Onze waarden

Onze producten worden voortdurend getest om gebruikers maximale zekerheid te verschaffen wanneer zij een Linex product kopen. De visie van Linex is gebaseerd op het verbeteren van de prestatie van volwassenen en kinderen door het samenvoegen van leren, creativiteit en precisie. Linex ontwikkelt de meest accurate en gebruiksvriendelijke meet- en tekenattributen om mensen te inspireren betere resulaten te boeken. De missie van Linex is het aanbieden van een uitgebreide range van teken- en meetgereedschappen en schoolmateriaal van hoge kwaliteit.

Onze producten

Het assortiment bevat zowel T-linialen, linialen, mesjes en nautische instrumenten alsook school- en hobby attributen. Eén van de meest bekende producten van Linex is de legendarische Super Liniaal. Deze liniaal heeft een unieke anti-slip functie die voorkomt dat de liniaal wegglijdt van onderliggend oppervlak wanneer er lichte druk wordt uitgeoefend.

De meest recente ontwikkeling is Active Learning. Active Learning heeft als doel de theorie en praktijk van schoolkinderen met elkaar in verband te brengen, waardoor ze een beter begrip krijgen van wiskunde. Linex Active Learning maakt het leren leuk.

Meer over Linex