Naar inhoud
Hamelin Onze verantwoordelijke producten

Onze verantwoordelijke producten

We ontwikkelen geen nieuwe producten meer zonder ecologische ontwerpcriteria te integreren

Onze productteams werken en herwerken producten met als doel de ecologische voetafdruk te verkleinen en de recycleerbaarheid en circulariteit te vergroten. Veel significante inspanningen zijn niet te zien. Sommigen doen dat, en hier zijn een paar voorbeelden.

OCEANIS, Samen werken aan het behoud van de oceanen!

Janni Jorgensen, Managing Director Filing Products

Jaarlijks komt er 11 miljoen ton plastic in de zeeën en oceanen terecht1. 10% is afkomstig uit de maritieme industrie (fuiken, touwen, visnetten). Het duurt bijvoorbeeld 600 jaar voordat een visnet is afgebroken2! De omslagen van onze Oceanis-notitieboekjes, sorteerders, archiefdozen en agenda’s maken we van gerecycled plastic dat is ingezameld uit gebruikte touwen uit de maritieme industrie. Deze gebruikte touwen worden verzameld en gesorteerd, vervolgens versnipperd en gewassen in schoon water voordat ze worden omgezet in gerecyclede polypro-korrels die we op onze productielocatie gebruiken. Door deze gerecyclede polypro te produceren in plaats van nieuwe polypro, wordt de CO2 3 -uitstoot met 90% verminderd.

Oxford draagt ook bij aan het verminderen van het risico op plasticvervuiling en helpt bij het behoud van fossiele hulpbronnen. Wij zijn er trots op dat wij met dit assortiment een bijdrage kunnen leveren aan het behoud van de oceanen.

1. Source: PEW et SUSTEMO (2020) Breaking the plastic Wave
1. Bron: PEW en SUSTEMO (2020) Breaking the plastic Wave)
2. Bron Afgedankt of gerecycled vistuig; FAO Visserij en Aquacultuur Technisch Document 523 UNEP Regional Seas Report and Studies 185.
3. Levenscyclusanalyse van gerecycleerde polypro-korrels (16.03.2022) Provice

MY REC'UP, zorgen voor ons afval

Louise Jackson, internationaal productmanager

Jaarlijks worden miljoenen papieren wegwerpbekers gebruikt om koffie en andere dranken te serveren aan klanten in koffietentjes, cafés of restaurants. De bekers zijn gemaakt van papiervezels die zijn bedekt met een dunne plastic laag die als barrière fungeert om te voorkomen dat de vloeistoffen naar buiten sijpelen. De gebruikte papiervezels zijn van hoge kwaliteit en kunnen dus nieuw leven worden ingeblazen en worden geüpcycled tot nieuwe en nuttige alledaagse voorwerpen.

My Rec’Up-hoezen zijn gemaakt van 100% gerecycled karton dat 20% gerecyclede vezels bevat van oudpapierbekers. De papieren bekers worden verzameld, in balen verpakt en naar een recyclingfabriek gestuurd, waar 100% van de papiervezels die worden gebruikt om de bekers te maken, weer in papier worden omgezet. Het My Rec’Up-assortiment bevat ook 100% natuurlijk wit gerecycled Optik-papier.

Wat zijn onze doelstellingen om de milieu-impact van al onze producten te verminderen?

100% FSC® of PEFC gecertificeerd papier in 2025. In 2022 zal meer dan 98% van het papier FSC® of PEFC gecertificeerd zijn.
100% EU Ecolabel papier in 2025. Op dit moment heeft 70% van ons papier het EU Ecolabel.
100% koolstofarm papier in 2030*.

* Doel wordt momenteel gedefinieerd

.
80% van onze notitieboekjes, notitieblokken en agenda's zijn gecertificeerd door een officieel ecolabel*.

*PEFC/FSC/EUECOLABEL/BLAUWE ENGEL/NORDIC SWAN.

100% van onze leveranciers leven onze sociale, maatschappelijke en ecologische gedragscode na.
Onze klimaatambitie 2050
Meer
Onze merken
Meer
Een verhaal van mannen en vrouwen
Meer
Onze ecolabels
Meer
Onze certificeringen
Meer